Wil je meer focus in je werk? Wil je de informatiestromen in je leven beter leren managen? Wil je beter in staat zijn om met verandering, tegenslag en onrustige periodes in je leven om te gaan? En wil je op verschillende momenten gedurende de (werk)dag kunnen ontspannen en rust in je hoofd creëren? Doe dan de training BrainHack.

Wist je dat je tegenwoordig in 1 week net zoveel informatie binnenkrijgt als iemand een eeuw geleden in zijn hele leven? We worden gedreven door deadlines, hoge verwachtingen vanuit onze omgeving en hoge eisen aan onszelf. In maart 2021 biedt het Rijksvastgoedbedrijf de training BrainHack voor de 11e en 12e keer aan, waar je actief werkt aan breinoptimalisatie. De training wordt door RVB’ers gemiddeld beoordeeld met een 8,1.

Wetenschappelijke onderbouwing: De onderbouwing voor BrainHack komt van toonaangevende universiteiten als Stanford, Harvard en Oxford. Praktijkoefeningen die direct inzicht geven van het effect van de werking van onze hersenen.”

 

BRAINHACK

Over Brainhack

De BrainHack is gebaseerd op de Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) methode. Dit is een door HUMAN Potentials (powered by Bridgeman) opgerichte methode die geaccrediteerd is bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Deze methode kenmerkt zich door de combinatie van mindfulness toepassing, wetenschappelijke onderbouwing, ontwikkeling van emotionele intelligentie en positieve psychologie:

  • Emotionele intelligentie: Je leert hoe je emotionele intelligentie vaardigheden ontwikkelt. Denk hierbij aan: meer zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie/compassie en sociale vaardigheden. En dit zijn belangrijke vaardigheden voor professionals en leiders van de toekomst.
  • Mindfulness toepassing: Je leert mindfulness meditatie en technieken toe te passen, zoals: mindfulness meditatie, concentratie meditatie, compassie/empathie meditatie, bewegingsmeditatie en mindfulness in het dagelijks leven. Daarnaast leer je omgaan met hindernissen die je onderweg tegenkomt.
  • Wetenschappelijke onderbouwing: Je leert de effecten en voordelen van breintraining vanuit wetenschappelijke onderzoeken. Bronnen o.a.: Stanford University, Harvard University en Google’s Search Inside Yourself programma. Daarbij worden ook verbanden gelegd tussen de technieken die je leert en de voordelen hiervan op het ontwikkelen van je brein, je mindset en vaardigheden.
  • Positieve psychologie: Je leert tools om een positieve mindset te trainen. Je leert hindernissen en blokkades op weg daar naar toe te herkennen en te veranderen. Daarnaast leer je om te gaan met beperkende overtuigingen en leer je je passie, waarden en drijfveren beter kennen zodat je je eigen energie optimaal kunt managen.

Programma opbouw

Dit is een intensief zelfontwikkelingsprogramma met 6 online clinics van 3 uur verspreid over een periode van 3 à 4 maanden waarin je kennis maakt met de werking van het brein en de 5 principes van emotionele intelligentie. Zelfoptimalisatie gelardeerd met technieken om het brein te optimaliseren, waaronder meditatie en ademhalingstechnieken. De clinics volgen elkaar binnen 2 weken op en brengen de inspiratie, de kennis en ervaring om het geleerde zelf toe te passen in de praktijk. Je wordt uitgenodigd de geleerde principes bijna dagelijks te oefenen, ze te testen in je eigen (werk)omgeving en ervaringen te delen met een buddy. Daarnaast krijg je toegang tot de ‘start vandaag met mediteren’ 4-weekse online cursus en een online academy boordevol inspiratie. Je leest het boek ‘Lichter Leven’ en monitort je eigen leerproces in een werkboek. Daarmee is het niet alleen een vrijblijvende training, maar een programma voor actieve breinoptimalisatie toegepast in de praktijk. Een inspirerende, unieke kans op weg naar de beste versie van jezelf! Door de zorgvuldige opbouw en beproefde methode (duizenden organisatie professionals volgden trainingen als deze) wordt het leerproces begeleid.

Groep 2021-1 (online)

Donderdag 1 april
Dinsdag 13 april
Donderdag 29 april
Dinsdag 25 mei
Donderdag 10 juni
Dinsdag 29 juni

 

Goed om te weten

Goed om te weten:

  • Ervaring met ademhalingstechnieken, mindfulness en meditatie is niet nodig, wel maken deze elementen onderdeel uit van de training.
  • Het aantal inschrijvingen is gelimiteerd tot 20 deelnemers per training.
  • Bij inschrijving committeer jij je aan alle 6 de bijeenkomsten; aanwezigheid bij de eerste bijeenkomst is randvoorwaardelijk voor deelname.
  • Tussen de bijeenkomsten ga je actief aan de slag met het geleerde in de praktijk brengen. Hou daarom rekening met ‘oefentijd’ van 30 tot 60 minuten per dag naast de tijd voor deelname aan de training.
  • Je krijgt een buddy als sparringspartner.

Meer informatie:

TIP! ONLINE BRAINER SPECIALS WINTER 2021

In deze tweede golf van corona wordt opnieuw een beroep gedaan op je aanpassingsvermogen. Dat kan voelen als een nieuwe periode van uitdagingen rondom werk-privé balans in een thuiswerk situatie, gebrek aan verbinding met collega’s, verminderde motivatie en daarmee gepaard een mix van negatieve gedachten, overheersende emoties, verlaagde energie en verhoogde stress niveaus. Hoewel je de externe omgeving niet kunt veranderen kun je wel draaien aan je interne knoppen, hoe je omgaat met externe uitdagingen. Tijdens de Brainer Specials maak je themagewijs kennis met onderdelen uit je brein en hoe je jezelf, je dag, je omgeving, je brein, je energie, je emoties en je gedachten optimaal kunt managen. Want jouw mindset maakt het verschil! Voor jezelf, voor de ander, voor elkaar. Kies voor je eigen welzijn, veerkracht en geluk en volg (een selectie van) de Brainer Specials. Deze online Brainer Specials worden gefaciliteerd door zowel trainer Guido Wüner van HUMAN Potentials (powered by Bridgeman) als jouw opgeleide Brainer Facilitator collega’s, die periodiek meerdere brainers / breinrust momenten voor RVB collega’s verzorgen.

Data online Brainers

 

 

  1. Do 1 april 9:30-11:00: Emotionele intelligentie in jezelf en naar de ander (schrijf je hier in>)

Maximaal 50 deelnemers. Inschrijven kan door op de link te klikken hierboven (datum naar keuze).

 

Trainer Guido Wüner

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl