Gastdocent Hersenwetenschap

Voor Christel kwam het pad naar spiritualiteit op gang in het jaar dat ze zwanger was van haar tweede zoon en haar, toen 34 jarige, man kanker kreeg. In de tumult van een ernstige zieke man in combinatie met een jong gezin kwam een diep besef waar leven, ziekte en dood over gaat. Ze werkte al jaren in de reguliere gezondheidszorg en had zich gespecialiseerd als Huisarts. Kijken naar haar man, die overduidelijk zijn ziekte bestreed met medicatie maar ook met zijn geest, zijn energie, zijn liefde en wilskracht, was een grote inspiratiebron. Haar jonge gezin, die in liefde heling op gang kon houden, bracht een nieuwsgierigheid om de volle omvang van het leven en ziekte te gaan snappen. Haar nieuwsgierigheid bracht haar langs opleidingen en verdiepingen in NLP, TA, familie-opstellingen en systemisch werk, Qigong, energiewerk, vrouwencirkels, meditatie, mindfulness en Taoïsme.

Een workshop op Harvard inspireerde haar om body-mind medicine echt naar haar dagelijkse werk toe te brengen. Ze is praktijk houdend huisarts in Zevenaar. In haar spreekkamer probeert ze mensen de kracht van leefstijl en body-mind medicine te laten ervaren. Toen ze merkte dat ze dagelijks steeds hetzelfde verhaal aan het vertellen was over stress en wat dat doet met onze geest en lijf besloot ze om zich ook te gaan richten op groepstrainingen. Ze had de weg naar Bridgeman reeds gevonden en was geraakt door het transformatiewerk wat ze daar had ervaren. Ze besloot de MBE trainer te gaan worden.

Haar missie is de gezondheidszorg van binnen uit te veranderen. Zodat hulpverleners gaan inzien dat ze hun werk met meer plezier, veerkracht en kwaliteit kunnen uitvoeren als ze goed voor zichzelf zorgen en ook weten hoe dat te combineren met hun drukke bestaan in de zorg. Tevens wil ze haar eigen patiënten intensiever bij de hand nemen in het ontwikkelen van een gezonder bestaan. Als 6 jarig meisje had ze tegen haar omgeving gezegd dat ze later dokter wilde worden om mensen te helen. Door de combinatie van reguliere geneeskunde met body-mind medicine en groepstrainingen heeft ze het gevoel nu echt op dat pad te zijn beland.

Christel is gastdocent Hersenwetenschap. Tijdens haar eigen MBE opleiding bleek de combinatie van haar achtergrond als huisarts te helpen om de complexe materie van hersenwetenschap tot leven te brengen op een manier die voor een ieder te begrijpen is.

Terug naar team
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl