Gastdocent Meditatietrainer Opleiding

Begin november 2013 ziet Johan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de school van zijn dromen opent haar deuren. De afgelopen tien jaar heeft de yogaleraar op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. In zijn nieuwe droom komt alles samen. Een plek waar hij ooit zelf zo naar op zoek is geweest en niet heeft kunnen vinden, waar je bij binnenkomst weet: ik ben niet meer alleen.

In 2008 richtte hij samen met collega’s zijn opleidingsinstituut “YogaTeacher” op. In zes jaar tijd leidde hij honderden yogaleraren op die zich verspreidden over Nederland en daarbuiten. Ook verschenen er boeken van zijn hand over yoga. De meest recente hiervan is ‘Vanuit stilte naar succes,’ over hoe

je als leider op een verantwoorde wijze omgaat met stress.  Hiervoor verschenen ‘Hoe yoga je leven kan veranderen’, over Johan zijn persoonlijke zoektocht, en ’12 Goeroes, 13 Ongelukken.’ Naar aanleiding van zijn seminar en televisie format schreef hij daarnaast zijn boek ‘Het Inzicht.’

In Johans lessen is de dynamiek tussen adem en beweging bepalend. Hij noemt dit “meditatie in beweging.” De yoga mat gebruikt hij in zijn lessen als metafoor voor het leven zelf. Zo worden zijn leerlingen voortdurend gewezen op het leren voelen van grenzen. Om deze te verleggen en de ruimte in te nemen die er voor iedereen is. In plaats van onbewust te reageren stimuleert hij zijn leerlingen om bewust in actie te komen. Wilskracht, gelijkmoedigheid en zelfcompassie zijn belangrijke pijlers in zijn werk. Voor op de yoga mat zowel als in het leven van alledag.  “De mooiste asana”, zo zegt Johan, “is het leven zelf. De yogales begint pas écht wanneer je van de mat afstapt.”

Johan Noorloos, oprichter van de opleidingslocatie De Nieuwe Yogaschool, verzorgt een dagdeel yoga tijdens deze training waarin hij je meeneemt in de wereld en werking van yoga.

Terug naar team
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl