Wil je diep de stilte in? Op onderzoek uitgaan in jezelf? Vipassana meditatie is hier een uitgelezen methode voor. Vipassana betekent letterlijk: De waarheid zien zoals ze is. Door je te focussen op je ademhaling kun je vervolgens alle fysieke, emotionele, mentale en spirituele verschijnselen die opkomen in je bewustzijn waarnemen. Je gaat op een steeds dieper niveau beseffen dat gedachten, emoties en andere fenomenen slechts tijdelijk zijn en dat je er niet aan vast zit. Hierdoor kom je steeds losser van je conditionering en ga je jezelf en het leven door andere filters zien. Stap voor stap laat je los wie je niet bent, tot je ontdekt wie je in werkelijkheid bent.

Deze Vipassana retraite is een retraite vanuit de grondbeginselen van de Boedhistische stroming Birmese van Mahashi Sayadaw. Niet vanuit de grondbeginselen van de S.N. Goenka.

De retraite staat onder begeleiding van de zeer ervaren Dingeman Boot en assistent trainer Mariette Verhoef.

De retraite vindt plaats van 19 t/m 26 februari 2021 en je bent te gast in ’t Zonnehuis in Loenen (Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen).

Het programma

De hele retraite is gericht op bewustwording. Je bent de hele periode stil en communiceert niet met anderen. In de ochtend begin je met yoga. Je eet minder dan normaal en mediteert, afwisselend loop en zitmeditatie, gedurende de dag. Hierdoor, in combinatie met de absolute stilte in de meditatiezaal kom je steeds dieper in jezelf. Ter ondersteuning van het meditatie- en onderzoeksproces is er dagelijks een dhammatalk en is er de mogelijkheid tot een gesprek met Mariette Verhoef en Dingeman Boot.

Voor wie is dit programma?

De retraite is voor Mindfulness Trainers & Coaches (in opleiding) die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest wil verruimen. Het is belangrijk dat je bereid bent lange tijd in stilte door te brengen, zonder dat je contact hebt of maakt met anderen. Enthousiasme, welwillendheid en nieuwsgierigheid zijn sleutelwoorden. Als je twijfelt of deze 7-daagse iets voor jou is, voel je vrij contact op te nemen met ons.

Recensies

Kosten en boeken

Voor deze retraite betaal je € 850,- incl. BTW, excl. DANA donatie. Het maximale aantal deelnemers voor deze retraite is 15.

Het is een geheel verzorgde retraite incl. eten, drinken, slaapgelegenheid, beddengoed en handdoeken. De reis naar de locatie is op eigen kosten. Je slaapt op een tweepersoons/driepersoons kamer. Eenpersoonskamers zijn op aanvraag beschikbaar en tegen een meerprijs van €100,-

Wat zit er bij de prijs in en wat niet?
Bij retraites die door onszelf gegeven worden zit standaard het volgende:

6 overnachtingen in ’t Zonnehuis in Loenen
ontbijt, lunch, diner (vegetarisch)
water, sap, thee, koffie
fruit
lakenpakket
2 handdoeken

Exclusief

  • Toeslag eenpersoonskamer indien beschikbaar
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Een donatie voor de meditatietrainers (op basis van Dana). Dit is geen plicht.
  • Graag meenemen: yogamat, meditatiekussen, omslagdoek & een wekkertje

SCHRIJF JE HIER IN >

.arformSUBSCR_1597926017930 {font-family:Raleway; font-size:14px; line-height:7px;font-weight:normal;font-style:normal;border:4px solid #0098A2;border-radius:0px;color:#000000;display: block;background:#F3F6F6; background-image: url(“https://bridgeman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Beeldmerk-Grijs-RGB.png”); background-repeat:no-repeat; background-size: contain;}@media only screen and ( min-width: 1405px ) { }@media only screen and ( min-width: 1100px ) and ( max-width: 1405px) { }@media only screen and ( min-width: 981px ) and ( max-width: 1100px ) { }@media only screen and ( min-width: 768px ) and ( max-width: 980px ) {}@media only screen and ( min-width: 480px ) and ( max-width: 767px ) {}@media only screen and ( max-width: 479px ) {}.arformSUBSCR_1597926017930 label.ar_req::after { content: ” *”; padding-right:4px; }.arformSUBSCR_1597926017930 label { color: #000000; text-align:left; font-family:Raleway; font-size:14px; line-height:7px;font-weight:normal;font-style:normal;}.arformSUBSCR_1597926017930 .help { color: #605050;font-family:Raleway; font-size:10px; line-height:14px;font-weight:normal;font-style:normal;}.ar-short { max-width: 200px!important; }.ar-inline-margin { margin-right:1em; }.arformSUBSCR_1597926017930 .form-group { padding-top:2px; padding-bottom:2px; }

Inschrijfformulier Vipassana retraite
19 t/m 26 februari 2021

dit veld niet invullen s.v.p.

function checkSUBSCR_1597926017930(form) {
var missing = false;
var avg = false;
var missingFields = ”;
for (i=0; i<form.elements.length; i++) {

if (form.elements[i].name === ‘relation_firstName’) {
if (form.elements[i].value === ”) {
missing = true;
missingFields = missingFields + ‘\nVoornaam’;
}
}
if (form.elements[i].name === ‘relation_lastName’) {
if (form.elements[i].value === ”) {
missing = true;
missingFields = missingFields + ‘\nAchternaam’;
}
}
if (form.elements[i].name === ‘relation_email’) {
if (form.elements[i].value === ”) {
missing = true;
missingFields = missingFields + ‘\nE-mailadres’;
}
}
}
if (missing) {
alert(‘De onderstaande velden moeten zijn ingevuld:\n’ + missingFields);
return false;
}
if (!form.elements[“relation_avg1”].checked) {
alert(‘Er is geen toestemming gegeven’);
return false;
}
if (!form.elements[“relation_avg2”].checked) {
alert(‘Er is geen toestemming gegeven’);
return false;
}
return true;
}

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl